Et av de beste tilbudene man får som utvikler i Trondheim, er Trondheim Developer Conference. I fjor gikk TDC av stabelen for fjerde året på rad. Jeg var så heldig å stå på lista over foredragsholdere, som også inkluderte store internasjonale navn som Scott Hanselman, Sahil Malik, Seb Lee-Delisle og Scott Allen. Det var stort å få gjøre sin debut som foredragsholder på samme scene som disse dyktige folkene!

Foredraget jeg tok med meg var Enkel kryssplatform RESTFull tjeneste med .NET, Vagrant og Docker, en gjennomgang av hvordan vi kan lage en kryssplatform serverkomponent i .NET med Vagrant og Docker som kjerneverktøy i utviklingsløpet. Denne verktøykassen gjør kontinuerlig integrasjon og deployment enkelt fra første kodelinje. Dette er et tema jeg har skrevet litt om før.

Essensen i foredraget er at .NET og C# er det eneste språket du trenger for å skrive hele stacken i applikasjonen din: Fra mobilklienter for iOS og Android via Xamarin til serversiden med Mono og CoreCLR. Dette gir deg fritt spillerom til å velge *nix eller Windows som kjøremiljø på serversiden, og klientsiden er enkel å tilpasse nye plattformer.

Foto: Runar Ovesen Hjerpbakk

NancyFX, Topshelf og Dapper er tips til rammeverk og biblioteker vi kan bruke for en enkel RESTFull tjeneste som skal kjøre kryssplatform.

Slides og opptak fra foredraget ligger under. Ta gjerne en titt!

Andreas Mosti - ENKEL RESTFULL TJENESTE MED .NET, VAGRANT OG DOCKER from TrondheimDC on Vimeo.

Etter foredraget tok jeg en tur backstage og ingen ringere enn Scott Hanselman med demoen han skulle holde av ASP.NET 5 (nylig døpt om til ASP.NET Core 1). Hanselman tok for seg framtiden slik Open Source Microsoft ser den for seg, å kjøre kode på alle platformer med minst mulig installert takket være CoreCLR. Scott fortalte at han planla å be en tilfeldig person blant publikum med en Mac for å demonstrere hvor enkelt det er å kjøre en ASP.NET 5 app uten noe som helst installert. Jeg plasserte da selvfølgelig Utviklingsleder i DIPS, Runar Ovesen Hjerpbakk på første rad. Måtte han ta scenen sammen med Scott? Selvfølgelig!

Foto: Andreas Mosti

Den vanskelige biten var ikke å få ASP.NET til å kjøre på OS X, men å få hodet rundt den norske tastaturlayouten. Hanselman vitset i kjent stil og hans 3 innlegg endte opp (ikke overraskende) med å være noen av de mest underholdende på hele konferansen.

Alle sesjoner fra TDC 2015 ligger ute på Vimeo. TDC 2016 vil finne sted 31. oktober 2016, så bare hold av datoen og bestill flybilletter!